הסיפור של מרכז הרמוניה במלחמה
"כל הטיפולים והמוצרים שאני יוצרת נועדו לסייע להורים, מורים ואנשי חינוך לתקשר באופן בטוח ואמפטי כדרך חיים בתקופת משבר ומלחמה בפרט"
אומרת רבקה אלקובי, דוקטורנטית באוניברסיטת בן גוריון, פסיכותרפיסטית מומחית, יזמית ומייסדת מרכז הרמוניה בנתיבות. המשחקים החברתיים רגשיים והמרחבים הדיגיטליים שפיתחתי כולם נועדו בכדי לבנות חוסן ולשנות את תפיסת המציאות הפנימית של הילד והמבוגר.
לחצו על התמונה לקריאת המאמר במלואו
פורסם באתר צרכנות חכמה eco-nomic
חיזוק תחושת הקוהרנטיות בקרב משפחות בתקופת הקורונה
עם החלת התקנות למיגור מגפת הקורונה, נולד צורך משמעותי בהבניה מחדש של מערכות החיים וביצירת תחושת קוהרנטיות. צורך זה הוביל הורים רבים לפנות לקבלת עזרה בהתמודדותם עם המצב החדש. המאמר סוקר מענה לצורך בקוהרנטיות, שניתן באמצעות סדנה להורים – סדנה שהקנתה להם את המודל הסלוטוגני והעניקה להם כלים פרקטיים וייעודיים על פי עקרונות המודל להתמודדות במשפחה.
לחצו על התמונה לקריאת המאמר במלואו
פורסם ב- דברים – כתב עת אקדמאי , מאת רבקה אלקובי
חרדת בחינות
נועה נערה אינטלגנטית אשר חווה את הבחינות כמוקד לחץ וחרדה, עקב כך לעתים ציוניה אינם משקפים את ידיעותיה על אף היותה מחוננת…
פורסם בעיתון כלים שלובים – כתב עת לענייני נישואין, חינוך ומשפחה שע"י מרכז י.נ.ר. , מאת רבקה אלקובי
טיפול קונטיבי התנהגותי – אודות, מאפיינים ודרכי פעולה
בשנים האחרונות צוברת שיטת הטיפול הקוגניטיבית-התנהגותית (Cognitive-Behavioral Therapy – CBT) פופולארית גדלה והולכת בקרב ציבור המטפלים…
פורסם בעיתון כלים שלובים – כתב עת לענייני נישואין, חינוך ומשפחה שע"י מרכז י.נ.ר. , מאת רבקה אלקובי
הפרעה טורדנית כפייתית – לא להתבייש, כן לטפל
בתנו הייתה תמיד ילדה נקייה ומסודרת שחשה צורך בניקיון, ובהתחלה הדבר שימח אותנו. לאט לאט דאגותיה בנושא חיידקים גדלו, וכשהייתה בגיל גן הילדים האחרים נראו לה מגעילים – אפים נוזלים, שיער סתור, היא הייתה בטוחה שהיא תידבק במשהו…
פורסם בעיתון "בשבע" – פינת חינוך , מאת רבקה אלקובי
התחלות חדשות ושינויים
שנה חדשה בפתח- איך אפשר לעזור לילדנו ולכל אחד מבני המשפחה לחולל שינויים בשנה החדשה?
פורסם בעיתון "בשבע" – פינת חינוך , מאת רבקה אלקובי
איך משכללים את המיומנויות החברתיות?
איך משכללים את המיומנויות החברתיות?
האם אפשר לשפר מיומנויות חברתיות בעזרת חשיבה?
זוכרים את הרגע שבו הבנתם שהחלק החברתיהוא החלק המשמעותי בעולמו של הילד שלכם?
פורסם בעיתון "בשבע" – פינת חינוך , מאת רבקה אלקובי
"תלמידים מאתגרים" – מתסכול להתמודדות
רבקה אלקובי, דוקטורנטית בחינוך ופסיכולוגיה, מנחה ומפתחת תוכן פסג"ה אשדוד, יזמית ומיסדת B-Friend.
אשת השראה לשנת 2022
תעודת "נשים מעוררות השראה בנתיבות" לשנת 2022, מוענקת לרבקה אלקובי על תרומתה בסיוע לילדים עם צרכים מיוחדים ומשפחותיהם בזמני שגרה וחירום.
המעבר לכיתה א' ניתן ללמידה. האמנם?!
אחד המדדים להצלחתו בכיתה א' היא התפתחותו הרגשית. היא משפיעה על התחום הלימודי, על התחום החברתי, על ההנאה ועל הסיפוק של התלמיד מלימודיו. תלמיד שמבחינה רגשית לא הגיע להבשלה המתאימה לכיתה א' עלול לעמוד מול קשיים רבים.
פורסם בעיתון "חדר מורים", מאת רבקה אלקובי
איך מתנהלים עם תחושת הכעס בתהליכי ההורות?
כעס של הורים הוא אחד הדברים שהכי מפחידים ילדים בגיל הרך. כשאנחנו כועסים הם מרגישים שהם איבדו אותנו, שאנחנו כבר לא אוהבים אותם. ובוא נגיד את האמת – ברגע הזה אנחנו לא בדיוק אוהבים…
מיומנויות חברתיות כמקפצה להשתלבות חברתית
כיום, עולה החשיבות של קידום מיומנויות חברתיות במיוחד בקרב דור המסכים. בעבר, הילדים היו מתאמנים על מיומנויות חברתיות שונות במהלך משחקיהם המשותפים בגינה ובמגרש. הם למדו להתמודד עם מצבים חברתיים מורכבים של תחרות, דחייה ועוד. כיום, ילדים יושבים חלק גדול מהיום מול המסך ואינם מתנסים מספיק בסיטואציות חברתיות. יתרה מכך, בדורנו גם ההורים ממעטים במגעים חברתיים עם ילדיהם, משום שגם הם עסוקים בתקשורת הווירטואלית. כך המיומנויות החברתיות של ילדינו לא מתפתחות באופן טבעי כבעבר. היכולת החברתית מאפשרת השתלבות בקהילה, קידום בעבודה והצלחה בזוגיות. עם זאת, מורים רבים עדיין רואים את תפקידם רק בחלק האקדמי-לימודי ואינם מתייחסים מספיק לחלקים אחרים בחיי התלמידים. במאמר זה נציג את חשיבות אימון המיומנויות החברתיות וניתן מספר עצות שיסייעו לעשות זאת בקלות.
מאת: רבקה אלקובי.
פורסם בכתב העת "כלים שלובים" גליון 88, עמודים 27-29 (לחצו להורדת הגליון כולו)